15 Kasım 2013 Cuma

Motosiklet Pantolonu Nasıl Olmalı?

Motosiklet Pantolonu Nasıl Olmalı?


Deri Motosiklet Pantolonları: 

Deri pantolonlar pahalı olmalarına karşın, hem sürtünmeye karşı dayanıklı olmaları, hem de sizi sürüş esnasında sıçrayabilecek küçük taşlar ve böceklerden korumaları açısından bir hayli kullanışlıdır. Ayrıca deri montunuzla son derece şık bir görüntü oluştururlar. Bunlara karşın, deri pantolonların dezavantajları, su geçirmezlik özelliklerinin olmayışı, ıslandıklarında çekmeleri ve hava alma özelliğinin çok az olmasıdır.

Tekstil Motosiklet Pantolonları: ,

Tekstil teknolojisindeki son gelişmelerle, tekstil motosiklet pantolonları her geçen gün daha popüler hale gelmektedir. Birçok motosiklet pantolonu günlük pantolonunuzun üzerine giyebileceğiniz şekilde tasarlanmaktadır. Çoğunlukla Cordure denilen özel sürtünmeye dayanıklı materyalden üretilen bu pantolonlar, dizlerinde sert korumalara sahip olurlar ve bu sayede ayrıca diz koruma kullanmanıza gerek olmadan sizi korurlar. Ayrıca kalçalarında da koruma olması iyi olabilir, bu korumayı sonradan pantolona yerleştirmek de mümkün olabilir.


Aynı pantolonun yazın ve kışın kullanımı uygun değildir, çünkü yazın hava alabilen özel kumaştan üretilmiş ve ekstra hava kanallarına sahip bir pantolon uygun olacakken, kışın Goretex ya da Sheltex gibi su ve rüzgar geçirmez bir materyalden yapılma, sizi soğuktan koruyacak çıkabilen ekstra içliğe sahip bir pantolon daha uygun olacaktır. Bunun yanında paçalarında fermuarlar ya da bantla genişletilen kısımlar olması motosiklet botunuzu rahat giymeniz açısından faydalı olabilir. Ayrıca yine yan taraflarında reflektif şeritler olması avantajınızadır. Yazın kullanım için Kevlar denilen özel malzeme ile donanmış jean pantolonları da tercih edebilirsiniz..

Motosiklet Pantolonları için tıklayınız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder