15 Kasım 2013 Cuma

Motosiklet Balaklavası, Maskesi ve İçliği Nasıl Olmalı?

Motosiklet Balaklavası, Maskesi ve İçliği Nasıl Olmalı?


Motosiklet maskesi, balaklavalar, bandanalar ve buff hakkında
Motosiklet balaklavaları, motosiklet maskeleri ve motosiklet bandanaları yüzünüzü ve boynunuzu koruyarak çeşitli hava koşullarında daha rahat sürüş yaşamanızı sağlar.
Balaklava ve maskeler, değişik hava koşullarına bağlı olarak farklı amaçlara hizmet etmek üzere deri, pamuklu, neopren ya da polar gibi birçok değişik materyalden üretilirler.

Neopren maske ve balaklavalar:
Sizi en sıcak tutacak materyal budur. Neopren dalış kıyafetlerini andıran, yumuşak süngerimsi bir yapıya sahiptir. İçinde kauçuk barındıran  özel üretim bir malzemedir. Bu özelliği sizi soğuktan korur ancak biraz lastik gibi kokmasına sebep olur. Yarım neopren maskeler tam kapalı kaskla kullanıldığında özellikle boynunuzdan rüzgar almanızı önleyerek rahat bir sürüş yaşamanızı sağlar. Neopren balaklavalar ise - her ne kadar biz kasksız motosiklet kullanmanızı önermesek de - kaskla ya da kasksız kullanmak mümkündür. Eğer çok soğuk havada uzun süre motor sürecekseniz, ön kısmı daha uzun olan göğüs korumalı neopren maskeleri tercih edebilirsiniz. Bu sayede göğsünüzünden rüzgar almanızı önleyebilir ve hasta olmaktan korunabilirsiniz.

Deri maskeler:
Deri sizi rüzgardan korur ancak genellikle sadece yarım maske şeklinde üretilir. Bu tür deri maske sadece yüzünüzün bir kısmını ve kulaklarınızı koruyacaktır. Arkadan cırt bantlı üçgen şeklindeki bu bandanayı, aynı zamanda boynunuza takabilir ve boynunuzun rüzgardan tamamen korunmasını sağlayabilirsiniz. Deri maskelerde dikkat etmeniz gereken şey, iç astarı olan kaliteli bir deriden üretilmiş olmasıdır. Aksi halde, nefesinizden ya da yağmurdan ıslandıkça, deri yüzünüzde siyah lekeler bırakabilir.

Polar maske ve bandanalar:
Polar oldukça sıcak tutan yumuşak bir materyaldir. Diğer maske materyallerinden daha kalındır. Sıcak tutması iyidir ancak çoğu zaman kaskla kullanımı rahat olmayabilir. Kalınlığı kaskınızın size dar gelmesine sebep olabilir. Ayrıca ıslandığında, neopren gibi çabuk kuruyan bir malzeme olmaması sebebiyle sorun yaratabilir.

Pamuklu ya da polyester maske ve bandanalar:
Pamuklu ve polyester kumaştan üretilen maske ve bandanalar aşağı yukarı aynı derecede sıcaklık sağlarlar. Ancak diğer maske materyalleri kadar ısıtmazlar. Yüzünüzü tam olarak sararlar ve rahat hareket etmenize olanak sağlarlar. Bisikletçiler için son derece uygun olabilecek bu maskeler, çok daha güçlü bir rüzgara maruz kalan motosiklet sürücüleri için, özellikle soğuk havalarda gerekli işlevi göstermezler. Ancak bahar aylarında kullanımı en rahat olan türden maskeler bunlardır.

Motosiklet Termal İçliği
Termal iç giyim ürünleri, vücut şeklini alabilen, %100 genişleyerek rahatlık hissettiren ve pek çok vücut tipine uyum sağlayan ürünlerdir. Esneklik ve uzun kesimin bu üründe birleşmesi sayesinde, ürünün hareket anında yukarı doğru toplanarak bel kısmının açık kalması ve soğuktan etkilenmesini engellemektedir. Üstün etkili örgü yapısı teri dışarı atmakta, teni sıcak ve kuru tutmaktadır. Bazı içliklerde dikişsiz gövde yapısı vücudun göğüs kafesi ile uyumlu olup termal etkiyi arttırır ve terlemeyi büyük bir oranda kontrol etme imkanı sağlar.

Motosiklet maske, içlik ve balaklavaları için tıklayınız
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder