15 Kasım 2013 Cuma

İşte motosiklet ambulans !


Eskişehir’de motosiklet ambulans, hastalara 112 Acil Servis ambulansından daha kısa sürede ulaşarak ilk müdahaleyi yapıyor.

Eskişehir’de motosiklet ambulans, hastalara 112 Acil Servis ambulansından daha kısa sürede ulaşarak ilk müdahaleyi yapıyor. 
Kent merkezinde sürekli ring halinde dolaşan motosiklet ambulans, bir doktor ve bir paramedik personeli ile gün içinde komuta merkezinden aldıkları anons doğrultusunda hastaya en kısa sürede ulaşarak, 112 Acil Servis ambulansının giremediği bölgelerdeki hastalara da en kısa sürede müdahale ediyor.
Bir ambulansta olması gereken EKG cihazı, serum ve ilaçlar gibi envanterlerin tümünü bulunduran motor ambulansla ilgili bilgi veren Eskişehir Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü ve İl Ambulans Başhekimi Dr. Ahmet Ümit Çelebi, motosiklet ambulansın 2012 yılında Eskişehir’e geldiğini ve yaz dönemlerinde aktif olarak çalıştığını söyledi. Dr. Çelebi, ‘‘Geçen yılın sadece 15 Temmuz-1 Eylül 2012 tarihleri arasında çalışan motorize ekip, 11 nörolojik, 3 kardiyolojik, 8 psikiyatrik, 2 doğum, 3 metabolik, 9 travma vakasıolmak üzere 59 vakaya müdahale etti. Bu yıl da Haziran-Ağustos döneminde sadece cuma ve cumartesi günleri çalışacaklar. Motor ambulansımız bu yıl haziran ayında ise 7 vakaya müdahale etti" diye konuştu.
Dr. Çelebi, motosiklet ambulansın Türkiye genelinde 35 ilde bulunduğunu da belirtti.
(İHA)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder