16 Kasım 2013 Cumartesi

Kışlık motosiklet bakımı

Kış aylarında motosikletlerin bakımı önemlidir. Fakat çoğu motosiklet kullanıcısı kış ayları için motosikletlerine bakım yapmamaktadır. Kış ayları için tedbiri elden bırakmamak gerekir. Özellikle tüm kış boyunca garaja kilitleyip ilgili bakımlarını yaptırmamak yaz aylarında sorunsuz bir sürüş keyfi yapmanıza engel olabilir.

Kış aylarında motorunuzu korumak için alacağınız önlemler çok kolay olmamak ile birlikte zor da değildir. Alacağınız birkaç önlem ile motosikletinizin ömrünü de uzatacağınızı unutmayınız. Motorunuzun kış aylarından etkilenmemesi ve aşınmaması için yapmanız gerekenleri yazımızda paylaşacağız.

Motosikletinizi bir buçuk aydan uzun bir süre kullanmayacaksanız motosikletinizin duracağı yerin sıcaklığını ölçmelisiniz. Eğer sıfır derecenin altına düşme ihtimali varsa aküsünü sökmeli ve daha sıcak bir yere almalısınız. Ne çok sıcak ne de çok soğuk bir ortama motosikletinizi park edin.

Motorunuz uzun bir süre park halinde kalacaksa 20 dakikalık bir son sürüş yapın. Eğer motosikletin deposunda bensin kalacaksa, son kullanışta depoyu mutlaka doldurun ve öyle park edin.

Kış ayları boyunca motosikletinizi kullanmayacaksanız yağını ve filtresini de mutlaka değiştirmenizi tavsiye ederiz. Yağ değişimi sonrası 20 dakika motosikleti çalıştırın.

Benzin musluğunu kapattıktan sonra benzin deposunu çıkartıp içindeki benzini boşaltmak da önemlidir. Ayrıca depoya paslanma önleyici sprey de sıkmayı unutmayın. Deponuzu kış aylarında kullanmayacaksanız paslanma olmaması için asla yarı dolu bir halde bırakmayın.

Motosikletinizin son temizliğini de yapın ve özellikle metal bölgelere paslanma önleyici sprey sıkın. Eğer motosikletiniz kışın dışarıda duracaksa üzerini tamamen örtün. Motosikletinizi orta sehpa ile kaldırırsanız kış aylarında lastiklerin de aşınmasını önlemiş olursunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder