16 Kasım 2013 Cumartesi

Güvenli motosiklet sürüşü

GÜVENLİ MOTOSİKLET SÜRÜŞÜ
1-İlk olarak bilmeniz gereken motorsiklet kullanımında ki beceriniz ve yapabilecekleriniz olmalı. Eğer motorsiklet kullanımında yeniyseniz veya kendinizi geliştirmek istiyorsanız ilk yapmanız gereken motorsiklet sürüş eğitimi almanız olacaktır.
2-Yolları tanıyın, kuralları bilin.motorsiklet kullanmak bir ayrıcalıktır, bu ayrıcalığı en özel yaşamanın yolu motorunuzu, yolları ve kuralları iyi tanımanızdan geçer.
3-Sürüş esnasında vizörlü kask kullanmanız, seçtiğiniz ceket pantolon ve botların kalitesi ile eldivenler başınıza gelebilecek kazalarda sizi koruyacak en önemli unsurlar olacaktır.
4-Gözünüz açık, kulağınız delik olsun. Unutmayın ki motorsiklet kazalarının %40'a varan oranı diğer araçlarla yapılmakta ve bu kazalarının büyük sebeplerinden biri karşı aracın sürücüsünün motorsikleti farketmemesi olmakta. Sol kavşaktan yan şeridinize dönüş yapan araçlar motorsiklet sürücüleri işin en büyük tehlikeyi sağlamaktadır. Bu tip noktalarda hızınızı kesin ve gelebilecek tehlikelere karşı hazırlıklı olun.
5-Süprizlere alışık olmayın! Otobüs, tır yada kamyon gibi büyük araçların trafikte sizi farketmelerini sağlayarak motorsiklet keyfinizi daha güvenli gerçekleştirebilirsiniz. Açık olan farınız, açık renk yada parlak elbiseler size yardımcı olacaktır.
6-Motorunuzu asla alkollü kullanmayın. Sağlıklı düşünemeyeceğiniz, ses ayrımlarını yapamadığınız durumlarda motorsiklet kullanmayın. Ölümcül tehlikeli motorsiklet kazalarının %45 'e varan oranı motorsiklet kullanıcılarının alkollü sürüş yapmasından kaynaklanmaktadır.
7-Motorunuzu tanıyın. motorsikletinizin kullanma kılavuzunda belirtilen aralıklarla yapılacak bakımlarını yetkili servislerde yaptırmayı ihmal etmeyin. Her sürüşten önce motorunuzun lastiklerini, süspansiyonlarını kontrol edin.
8-motorsiklet sürüş keyfinizi paylaşırken dikkat! Arka koltuğunuza alacağınız kişiler her şeyden evvel size fazladan bir can taşıma gibi ekstra sorumluluk yükleyecektir. Motorunuzda ki ağırlık değişimi sürüşte kendini size hissettirecektir, arka koltuğunuz doluyken çok daha fazla dikkatli olun. Sürüş keyfiniz hiç eksilmesin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder