15 Kasım 2013 Cuma

İyi bir 'Kışlık Motosiklet Montu' nasıl olmalı?

İyi bir Kışlık Motosiklet Montu Nasıl olmalı?
 
 
1.    CE belgeli korumaları olmalı

İster yazlık, ister kışlık olsun, iyi bir motosiklet ceketinde olması gereken en önemli özellik, korumalarıdır. Genel olarak dirseklerde, omuzlarda ve sırtta bulunan korumalar CE belgeli olmalıdır. Motosiklet montunuzun korumalarının yeterince iyi olmadığına inanıyorsanız, harici satılan korumalardan satın alıp değiştirebilirsiniz.

Sas-tec koruma
 
2.    Su geçirmez olmalı
 
Kışlık bir  motosiklet montunda aranması gereken başka bir özellik, su geçirmezliktir. Bunun için Gore-tex ya da Sheltex ceketleri tercih edebilirsiniz. Ayrıca dikişlerinin de su geçirmez özellikle yapılmış olmasını tercih etmeniz daha iyi olacaktır.


3.    Reflektif özelliği olmalı:

Motosiklet sürücülerinin en önemli sorunlarından biri, görünür olmak., kışın kapalı havalarda bu daha da önem kazanır. Dolayısıyla motosiklet montunuzda olması gereken önemli bir özellik de reflektif özelliğinin olması.

Reflektif Motosiklet Elbiseleri

 
4.    Bedeni tam üzerinize uygun olmalı:

Ceketiniz ne kadar pahalı ya da kaliteli olursa olsun, korumalarının sizi en iyi şekilde koruması için, vücudunuzda tam olması gerektiği yerlere oturması gerekir. Bu sebeple bedeninizin ne olduğundan emin olmalı ve motor montunuzu buna göre almalısınız. Ayrıca sürüş güvenliğiniz açısından rahatlığınız da büyük önem taşır, üzerinize küçük gelen bir montla rahat edemeyeceğiniz de kesindir.
 
5.    Sıcak Tutmalı:

‘İyi korumalara sahip, dört mevsim bir mont alır, bütün yıl giyerim’ diye düşünüyorsanız, kış aylarında hasta olmanız çok olası diyebiliriz. Çünkü dört mevsim olarak satılan montlar, sizi asla kışlık bir motosiklet montu kadar sıcak tutmazlar. İyi bir kışlık motosiklet montu, sizi hem sıcak tutmak için yapılmış, hem de terletmeyecek kadar iyi nefes alma özelliklerine sahip olmalıdır. Montun nefes alması hem Gore-tex, Sheltex gibi gelişmiş malzemelerden üretilmesi, hem de iyi hava kanallarına sahip olmasına bağlıdır.

Kışlık motosiklet montları için tıklayınız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder