15 Kasım 2013 Cuma

Motosiklet Eldiveni Nasıl Olmalı?

Motosiklet Eldiveni Nasıl Olmalı?


motorsiklet eldiveniKoruma:  Motosiklet eldivenleri, ellerinizi soğuktan korumak gibi görevler üstlense de, asıl görevi düşme durumunda ellerinizi korumaktır. Bir insan yere düşerken, doğal olarak düşme hızını kesmek için öne doğru ellerini açarak düşer. Böyle bir durumda, eldivensiz bir motosiklet sürücüsünün ellerinin derisi büyük oranda soyulacak ve yüksek miktarda kan kaybı oluşacaktır. Bunu önleyecek eldivenleri iki türde inceleyebiliriz: Deri eldivenler ve tekstil eldivenler. Her iki türde de parmaklı ve parmaksız modeller mevcuttur. Tam güvenliğiniz için her zaman parmaklı olanları kullanmanızı öneriririz. Ayrıca dikkat etmeniz gereken başka bir nokta da, bir motosiklet eldiveninin gaz ve fren kontrolünüzde maksimum performans için size his kaybı yaşatmaması olmalıdır.


Deri: Deri eldivenler motosiklet icat edildiğinden beri kullanılmaktadır. Bugünün motosiklet eldivenleri ise genellikle dana derisinden yapılmakta ve birçok değişik kalınlıkta üretilebilmektedir.  İyi bir deri eldiven satın almak istiyorsanız, iki şeye dikkat etmelisiniz: Derinin kalınlığı ve dikişlerin sağlamlığı. Deri motosiklet eldivenleri, tekstil olanlara göre daha pahalıdır ancak kullanım ömürleri daha uzundur. Ayrıca yırtılma ya da eskime durumunda, tamir edilebilme olanağı daha fazladır. Deri motosiklet eldivenleri, sizi rüzgardan çok iyi korurken, yağmurdan aynı şekilde koruyamazlar ve ıslandıklarında çekebilirler. Aşınmaya karşı dayanıklıdırlar ancak tekstil eldivenlere göre daha çabuk delinirler. Ayrıca yazın güneşten ısınırlar ve elleri terletirler.


Tekstil: Zamanımızın tekstil eldivenleri genellikle Kevlar ve balistik naylon gibi son teknoloji ürünü özel materyallerden yapılmaktadır. Yeni teknolojiler üretildikçe, tekstil motosiklet eldivenleri de motosiklet sürücüleri için daha güvenli ve rahat kullanım sağlayarak gelişmeye devam etmektedir. Bu eldivenler genellikle su geçirmezdir ve yağmurda motosiklet kullananlar için en iyi seçimdir. Aşınmaya ve delinmeye karşı dayanıklı olan bu eldivenler, ıslandıklarında çekmezler. Birçok tekstil eldiven nefes alabilen materyalden yapılmakta ve bu özellikleriyle hem yazın hem de kışın kullanılabilmektedir. Şunu unutmayın ki, gerçekten iyi bir tekstil eldiven, deri bir eldivenden daha pahalıdır.

Motosiklet Eldivenleri için tıklayınız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder