15 Kasım 2013 Cuma

Motosiklet Lastiğinin Ömrü Nasıl Uzatılır?

Bir motosikleti uzun süre kullanmamak ve özellikle kışın gerekli bakımlarını yapmadan garajda bekletmek o motosikletin ömrünü azaltır. Tabi ki bu durum motosikletinizin lastiklerine de zarar verir ve lastiklerinizin kullanım süresini azaltır. Bu nedenle, uzun bir süre motosikletinizi kullanmayacaksanız mutlaka lastiklerin de son bir bakımını yapmayı ihmal etmeyin.

Kış koşullarının motosiklet lastiklerine zararı oldukça fazladır. Bu nedenle motosiklet lastiklerinize zarar verecek bazı etkenleri bilmelisiniz ve bu doğrultuda önlemler almalısınız.  Nemli ortam ve oksijen lastiklere ciddi zarar verir. Fakat bahsettiğimiz lastiğin içindeki oksijen ve nemin zararıdır. Ayrıca güneş ışığı da lastiklerin yıpranmasına neden olur ve aşınmalara sebebiyet verir. Gün ışığında uzun süre motosikletiniz kalırsa güneş ışınlarından dolayı lastik içindeki anti antiozodant maddede azalma meydana gelir ve lastik ömrü kısalır.

Motosiklet lastiğinizi korumak için lastiği 1-2 PSI daha fazla şişirin. Ayrıca lastikte bulunan bütün havayı boşaltıp yerine nitrojen gazı tercih etmek de lastiğinizin ömrünü uzatır. 

Motosikletinizi bir süre kullanmayacaksanız orta sehpa üzerinde tutmanız ya da bu gibi bazı gereçler ile yere temasını kesmeniz motosiklet lastiğinizin zamanla aşınmasını önleyecektir. Motorunuzu kullanmıyorsanız her ay öne ve arkaya hareket ettirin.
Motosikletinizin bulunduğu yer de çok önemlidir. Eğer sıfır derece altında bir yerde tutarsanız bir süre sonra lastik sertleşecektir ve kullandığınızda yol tutma özelliği azalacaktır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder