Motosiklet Yağmurluğu Nasıl Olmalı?
Malzeme: Üç tür su geçirmez tekstil malzemesi vardır: Polivinil (PVC), kaplama kumaşlar ya da lamine kumaşlar. PVC su geçirmezdir ancak nefes alma özelliği yoktur ve dolayısıyla terlemenizi önlemek için hava kanallarına ihtiyaç duyarlar. Kaplama ve lamine kumaşlar ise suyun üzerinden akıp gitmesini sağlayan bir dış katmana sahiptir. Kaplama kumaşlar mikro gözenekli bir malzeme ile kaplanırken, lamine kumaşlar ise mikro gözenekli malzeme ile üretilmiştir. Her ikisi de hem su geçirmez özelliğe sahiptir ve sizi terletmeden vücudunuzun nefes almasını sağlarlar. Bu malzemelerden yapılma motosiklet yağmurlukları PVC’ye göre çok daha pahalıdır ancak doğru kullanıldığında uzun yıllar dayanırlar.
Motosiklet yağmurluğunuz su geçirmez materyalden olabilir ancak kapanma yerlerinden su alıyorsa bu özellik bir işe yaramayacaktır. Yağmurluklar genellikle, yanınızda taşıdığınız ve ıslanmaktan özellikle korumak istediğiniz özel eşyalarınızı da koyabilmeniz için, bol cepli modellerde üretilir.
Kullanım rahatlığınıza göre, tulum şeklinde tek parça ya da alt ve üst olarak iki parça yağmurluk seçebilirsiniz. Eğer kısa mesafelerde yağmurluk kullanıyorsanız ve sık sık giyip çıkarmanız gerekiyorsa, iki parça yağmurluk ile daha rahat edebilirsiniz. Buna karşılık, uzun yolculuklarda tulum giyerek, özellikle rüzgardan daha iyi bir korunma sağlayabilirsiniz.
Yağmurluğunuzda olması gereken başka bir özellik de, alt kısmında egzoz kaynaklı yüksek ısılara dayanacak bir iç katmandır.
Bir motosiklet sürücüsü için, kötü hava şartlarında görünür olmak hayati önem taşır. Yağmurlu ve sisli havalarda diğer araç sürücülerinin sizi görmesi daha da zorlaşacaktır. Dolayısıyla, yağmurluğunuzda reflektif şeritler olması, görünürlüğünüzü arttırarak size güvenli sürüş sağlayacaktır.
Motosiklet Yağmurlukları için tıklayınız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder