15 Kasım 2013 Cuma

Motosiklet Çantası Nasıl Olmalı?

Motosiklet Çantası Nasıl Olmalı?
Topcase ve sidecase çantalar

Depolama: 

Motosikletin en büyük dezavantajlarından biri malzemelerinizi taşıyacak fazla bir alana sahip olmayışıdır. Bunun en iyi çözümü motorunuza uygun çantalar kullanmaktır.



En yaygın kullanımlı çantalar yan çantalardır. Genellikle motorun iki yanından sarkan ve her iki tarafta da malzeme istifleme imkanı sağlayan bu çantalar, motorun dengesine bir zararı olmaması açısından da en iyi yöntemdir. 


Bunların bazıları yumuşak bazıları sert malzemeden yapılmadır. Sert olanlar daha korumalı olmalarına karşın daha ağırdırlar. Takıp çıkarmak daha zor olabilir. Ayrıca motorunuzun türüne ve kullanım şartlarınıza göre de kullanacağınız çantanın türü değişiklik gösterebilir. Enduro motorlar uzun yolda sert hava şartlarına uyum sağlayacak çantalara ihtiyaç duyarken, chopper motorlarda genellikle deri çantalar tercih edilir.

Diğer yaygın kullanım ise topcase dediğimiz arka çantalardır. Bunların boyutları motorunuzun CC’sine ve boyutlarına uygun olarak büyüyebilmektedir. Litre ölçüsü ile belirtilen farklılıklarla motorunuza uygun topcase boyutuna karar verebilirsiniz. Tabii motosiklete kaç kişi bindiğiniz de önemlidir, 2 kişi yolculuk ettiğinizde 2 kaskı ve diğer koruma malzemelerinizi içine alabilecek litrede (ki bu en az 48 Lt demektir) olması hayatınızı çok kolaylaştırabilir. Yeni teknolojilerle donanmış topcaseler, alarmlı, uzaktan kumandalı ve ledli olabilmektedir.

Bir de depo üstü kullanılan deponun 2 kenarına cırt bantlarla yapıştırılan çantalar vardır. Özellikle uzun yolculuklarda size ekstra alan yaratacak bu çantalar da çeşitli boylarda olabilmektedir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder