10 Ekim 2015 Cumartesi

Sahip Olmanız Gereken 10 Motosiklet Aksesuarı!

Sahip Olmanız Gereken 10 Motosiklet Aksesuarı

Motosiklet kullanmaya başladıktan sonra, genellikle en büyük hobiniz aksesuar bakmak haline gelir. Her gün başka bir eksik çıkar, bir gün yeni sis farları taktırmak istersiniz, öbür gün kendinize yeni kışlık motosiklet eldiveni beğenirsiniz, bu böyle sürer gider. İyisi mi, vazgeçemediğimiz bu aksesuarlara hep birlikte göz atalım.

1. Motosiklet Kıyafetleri

Elbette en olmazsa olmazı: iyi bir motosiklet kaskı, korumalı mont ve pantolon, korumalı motosiklet eldiveni, dizlik, bellik, korumalı motosiklet botları, vs.. Motosikletiniz ne olursa olsun, bunlarsız kullanmak düşünülemez. Tüm bu aksesuarları motosikletinize, bindiğiniz çevreye ve mevsime uygun seçmeniz en sağlıklısı olacaktır.

2. Motosiklet Tamir ve Bakım Aletleri

Elinizden geliyorsa en keyif alacağınız şeylerden biridir. Hele bir de garajınız varsa tadından yenmez. Burada ihtiyacınız olacak en önemli aksesuar, motosiklet kaldırma sehpalarıdır. Bu sayede motosikletinizi daha iyi tanır, sizi yolda bırakmasına asla izin vermezsiniz.

3. Motosiklet Çantaları

Motosiklet küçük bir araçtır, bu sayede sizi trafikten kurtarır, bir yılda ömrünüze 15 gün katar. Ama bu küçük araçla seyahat etmenin inceliklerini öğrenmeniz, uzun yola çıkarken motosiklette bagaj yapma sanatını keşfetmeniz gerekir. Motosikletinize uygun yan ve arka çantaları seçerek bunu yapabilirsiniz. Ayrıca günlük kısa seyahatler için her zaman yanınıza alabileceğiniz depoüstü, sırt ya da kuyruk çantaları ile kendinize ekstra alanlar yaratabilirsiniz.

4. Kışlık Motosiklet Kıyafetleri

Özellikle soğuk bölgelerde yaşayan motosiklet kullanıcıları için her geçen gün yeni kışlık aksesuarlar üretiliyor. Isıtmalı yelek, mont, eldiven gibi giyilebilir ürünler ya da ısıtmalı elcik ya da sele gibi motosiklete monte olabilen kışlık aksesuarlar kışın motosiklete binmeyi daha keyifli hale getiriyor.

5. Ledli Motosiklet Lambaları

Geceleri motosikletinizin görünürlüğünü sağlamak hayati önemdedir. Bunu jantlarınıza led ışıklar monte ederek ya da çantalarını ışıklandırarak yapabilirsiniz.

6. Motosiklet Koruma Ekipmanları

İki tür motosiklet vardır, düşmüş olan ve düşecek olan. O yüzden gözünüz gibi baktığınız motosikletinize yan koruma demirleri, zincir muhafaza, elcik koruma gibi koruma ekipmanlarını taktırmanız en iyisi olur.

7. Motosiklet Brandası

Ne yazık ki hepimiz motosikletimizi garaja koyacak kadar şanslı değiliz. O çok sevdiğimiz motorumuz yağmurda, karda yapayalnız dışarda kalmak zorunda. O yüzden bari ihtiyacı olan en iyi brandayı seçelim ve hem onu kötü hava koşullarından, tozdan kirden koruyalım, hem de nedense her zaman motosikletimizin üzerinde yatmak isteyen kedi dostlarımızdan koruyalım.

8. Motosiklet Kilit ve Alarm Sistemleri

Gün geçmiyor ki yeni bir motosiklet hırsızlığı metodu duymayalım ve kendimizce buna önlemler almaya çalışmayalım. Demir makasıyla kesilemeyecek motosiklet zincirleri aramaya çıkıyoruz, alarm deliğine uhu dökülünce susmayan alarmlı disk kilitlerini bulmaya çalışıyoruz. Tüm bu çabalar, motosikletimize maksimum güvenliği sağlamak için. İyisi mi siz, güvenlik standartı yüksek, sağlam bir zincir kilitle motoru sabit bir noktaya bağlayın, bir de ön tekere alarmlı kaliteli bir disk kilidi takın, üzerine de brandanızı örttüğünüzde geceleri rahat uyuyabilirsiniz.

9. Reflektif Aksesuarlar

Motosiklet kazalarında en sık duyduğumuz cümle: Motosikleti görmedim! Elbette birçoğumuz asi çocuklarız, her daim simsiyah giyinmek istiyoruz. Oysa reflektif bir yeleğin sizi bir kaza durumunda siyah bir monta göre %37 daha fazla görünür kıldığını biliyor muydunuz? Ya da ekstra reflektif yelek giymek istemiyorsanız motosiklet montunuzu, pantolonunuzu reflektif sarı renkli olanlardan seçebilirsiniz. Ayrıca artık ledli kasklar çıktığından beri, 'cool'luğunuzdan feragat etmeden de görünür olabilirsiniz.

10. Motosiklet Eğitim Kitapları

Motosiklet kullanmakla ilgili en tehlikeli dönemlerden biri, ilk acemeliği atıp da ben oldum dediğin dönemdir. Artık kendini rahat hissedersin, uzun yola da çıkabilirsin, arkana sevgilini de alabilirsin. Oysa her zaman tetikte olmak hayati önemdedir. O yüzden işin teorisini okumayı asla bırakmamak gerekir. Her gün öğrenecek yeni şeyler vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder